ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

ΣΧΕΔΙΟ Νο ΙΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ



ΣΧΕΔΙΟ Νο ΙΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
خطة الرعاية الصحية للاجئين المريض من
المرافق الصحية العامة

Α) ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΧΕΣ
 الشروط العامة والافتراضات
Οι πρόσφυγες είναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ και υπάγονται στην θεώρηση που καλύπτουν οι οδηγίες του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες καθώς προστατεύονται από τις διατάξεις της Συνθήκης της Γενεύης περί προσφύγων και από το Διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η Ελλάδα σαν μέλος του ΟΗΕ.
اللاجئين تخضع ل تأشيرة تغطي المبادئالتوجيهية للأمم المتحدة بشأن اللاجئين التي يحميها أحكام اتفاقية جنيف للاجئين و القانون الدولي والاتفاقيات الدولية التي وقعتها اليونان بوصفها عضوا في الأمم المتحدة .
Β) ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
-Τόσο η παροχή υγειονομικών υπηρεσιών όσο και η πρόσβαση των προσφύγων στους δημόσιους υγειονομικούς σχηματισμούς της Ελληνικής επικράτειας με ανάλογη Υπουργική απόφαση που την καθορίζει πρέπει να είναι ισόνομη και ισότιμη με την αντίστοιχη που παρέχεται στους έλληνες υπηκόους και να διέπεται από την διεθνή νομοθεσία περί προσφύγων.
-Επιπλέον, με ευθύνη των τοπικών υγειονομικών αρχών της Ελλάδας παρέχεται προληπτική υγειονομική περίθαλψη στους πρόσφυγες με πρόγραμμα μαζικών εμβολιασμών τόσο των ενηλίκων όσο και των παιδιών με σκοπό την πρόληψη των λοιμωδών και μεταδοτικών νοσημάτων , ιδίως εκείνων που ενδημούν στις χώρες προέλευσής των.
-Οι δαπάνες που θα προκύψουν από την παροχή υγειονομικής περίθαλψης των προσφύγων βαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό και την παροχή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης της Ελλάδας από την ΕΕ και τους διεθνείς οργανισμούς (ΟΗΕ, Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, Ερυθρά Ημισέληνο, Εθελοντικές Διεθνείς Οργανώσεις).
-Οι Δημόσιες Δομές Υγείας της χώρας με ευθύνη του Υπ.Υγείας εξουσιοδοτούνται να περιθάλψουν δωρεάν τους πρόσφυγες που χρήζουν είτε πρωτοβάθμιας είτε δευτεροβάθμιας περίθαλψης στα δημόσια Νοσοκομεία και ΚΥ της χώρας.
-Η μεταφορά των ασθενών προσφύγων προς και από τους υγειονομικούς σχηματισμούς γίνεται με ευθύνη του ΕΚΑΒ και των υγειονομικών σχηματισμών στους καταυλισμούς των προσφύγων.
-Τέλος οι πρόσφυγες θεωρούνται ως ισότιμοι δικαιούχοι προληπτικών και έκτακτων υγειονομικών παροχών με τους Έλληνες υπηκόους.
تعتبر اللاجئين باعتبارهم مستفيدين على قدم المساواة من الفوائد الصحية الوقائية والطارئة على المواطنين اليونانيين .
Για την Επιτροπή Υγειονομικού Σχεδιασμού της ΕΙΝΝΕΥΒ
ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΝΕΥΒ
ΣΣ. Η εκπόνηση της παραπάνω μελέτης αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Εύβοιας (ΕΙΝΝΕΥΒ) και του υπογράφοντος συντάκτου της, επιτρέπεται μόνο η αναδημοσίευσή της από έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

Απαγορεύεται η χρήση της από οποιονδήποτε φορέα Ιδιωτικής Υγειονομικής παροχής υπηρεσιών άνευ της συγκατάθεσης των εχόντων τα πνευματικά δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου