ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

ΣΧΕΔΙΟ Νο ΙΙΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ



ΣΧΕΔΙΟ Νο ΙΙΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
رقم الثالث مشروع للالطبية الوقائية وخدمات طب الأسنان رعاية الأطفال واللاجئين البالغ

Α) ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΧΕΣ
 الشروط العامة والافتراضات
Οι πρόσφυγες είναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ και υπάγονται στην θεώρηση που καλύπτουν οι οδηγίες του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες καθώς προστατεύονται από τις διατάξεις της Συνθήκης της Γενεύης περί προσφύγων και από το Διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η Ελλάδα σαν μέλος του ΟΗΕ.
اللاجئين تخضع ل تأشيرة تغطي المبادئالتوجيهية للأمم المتحدة بشأن اللاجئين التي يحميها أحكام اتفاقية جنيف للاجئين و القانون الدولي والاتفاقيات الدولية التي وقعتها اليونان بوصفها عضوا في الأمم المتحدة .

Β) ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
الخدمات الصحية الوقائية للأطفال والبالغين اللاجئين
Η παροχή προληπτικής υγειονομικής περίθαλψης είναι επιβεβλημένη σε ομάδες ανθρώπων που έχουν υποστεί ταλαιπωρίες και ζουν σε συνθήκες αμφιλεγόμενης υγιεινής.
-Επιβάλλεται ο μαζικός εμβολιασμός με ευθύνη των τοπικών υγειονομικών αρχών (Δ/νση Υγειονομικού Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης) τόσο των παιδιών των προσφύγων όσο και των ενηλίκων με τους βασικούς εμβολιασμούς που προβλέπονται από τις οδηγίες του Π.Ο.Υ. περί εμβολιασμών των ταξιδιωτών σε περιοχές που ενδημούν μεταδοτικά νοσήματα.
التطعيم الشامل هو مسؤولية السلطات الصحية المحليةقسم الصرف الصحي حكومة إقليم) لكل من الأطفال
اللاجئين والبالغين الذين يعانون من التطعيمات الأساسية التي تقدمها إرشادات منظمة الصحة العالمية لتطعيم المسافرين في المناطق الموبوءة بالأمراض المعدية.
-Η προμήθεια και η επάρκεια των εμβολίων των υγειονομικών δυνάμεων που θα κληθούν να εμβολιάσουν τους πρόσφυγες  είναι ευθύνη και γίνεται με την μέριμνα του Υπ. Υγείας σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές ( Στρατός, Δήμος κλπ.).
-Τα παιδιά εμβολιάζονται (με τα απαραίτητα για την ηλικία τους εμβόλια)  στα Ιατρεία των καταυλισμών παρουσία του υπευθύνου Ιατρού του καταυλισμού και δέον να είναι Παιδίατρος. Οι εμβολιασμοί των ενηλίκων γίνονται είτε παράλληλα είτε μετά το πέρας του εμβολιασμού των παιδιών του καταυλισμού με προγραμματισμό και μετά από σύντομη λήψη ιστορικού ασθενειών παρουσία μεταφραστού.
تطعيم الأطفال (مع ما يلزم من لقاحات سنهم) في الجراحات وجود معسكرات الطبيب المسؤول عن المخيم ويكون طبيب أطفال المناسب. التطعيم للبالغين إما موازية أو بعد تطعيم الأطفال في المخيم مع البرمجة وبعد التاريخ الطبي وجيزة من الترجمة جود الأمراض.
-Η οδοντιατρική φροντίδα των παιδιών και των ενηλίκων προσφύγων αρχίζει με την μαζική οδοντιατρική εξέταση των προσφύγων στα Οδοντιατρεία των καταυλισμών και ανάλογα με τα διαπιστούμενα προβλήματα παραπέμπονται στις Υγειονομικές δομές (ΚΥ, Νοσοκομεία) προς περεταίρω οδοντιατρική περίθαλψη.
-* ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ: Η ομαλή και συνεχής παροχή του απαραίτητου αναλώσιμου υγειονομικού και φαρμακευτικού υλικού γίνεται με ευθύνη και μέριμνα του Υπ .Υγείας σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές (Περιφ/κή Αυτοδιοίκηση, Δήμος, Στρατός) και τους εθελοντικές υγειονομικές οργανώσεις (ΟΗΕ, Ερυθρός Σταυρός, Ερυθρά Ημισέληνος) και χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό ,την ΕΕ, και τις εθελοντικές προσφορές.


Για την Επιτροπή Υγειονομικού Σχεδιασμού της ΕΙΝΝΕΥΒ
ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΝΕΥΒ
ΣΣ. Η εκπόνηση της παραπάνω μελέτης αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Εύβοιας (ΕΙΝΝΕΥΒ) και του υπογράφοντος συντάκτου της, επιτρέπεται μόνο η αναδημοσίευσή της από έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ.
Απαγορεύεται η χρήση της από οποιονδήποτε φορέα Ιδιωτικής Υγειονομικής παροχής υπηρεσιών άνευ της συγκατάθεσης των εχόντων τα πνευματικά δικαιώματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου