ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΝΕΥΒ ΤΗΣ 11.02.2016





Το ΔΣ της ΕΙΝΝΕΥΒ συνήλθε σήμερα 11.02.2016 με παρόντες τους εξής:

Από την ΑΣΙΕΥΒ (δυνάμεις του ΠΑΜΕ Υγείας-Πρόνοιας)

1)ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ 
2)ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ
3)ΝΙΚΟ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΑΚΗ (αναπληρωματικό μέλος λόγω δικαιολογημένης απουσίας του κου ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΠΟΔΑ)


Από την ΕΑΚΙ (δυνάμεις Σύριζα - Ανταρσύα κλπ)

Ουδείς παρών ,δικαιολογημένος ο κος Νικόλαος Δασκαλόπουλος λόγω επιστημονικού συνεδρίου.

Ως εκ τούτου κατά πλειοψηφία αποφάσισε τα εξής:

1)Την κλιμάκωση των δράσεων για να μην περάσει το "Ασφαληστρικό" νομοσχέδιο-τερατούργημα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που καταλύει την Κοινωνική Ασφάλιση, με συμμετοχή στο συλλαλητήριο του Σαββάτου στην Ομόνοια και πορεία στο Σύνταγμα για συμπαράσταση στον κοινό αγώνα των αγροτών.

2) Η απεργία της 4ης Φλεβάρη κρίνεται ως ικανοποιητική καθώς απήργησε μεγάλος αριθμός Ιατρών πανευβοϊκά τόσο στον τομέα της Δημόσιας Υγείας αλλά και σε αυτόν των αυτοαπασχολουμένων.
Ωστόσο  τα ποσοστά συμμετοχής είναι ακόμη αναντίστοιχα των απαιτήσεων και χρειάζεται πολλή δουλειά τόσο από τον ΙΣΕΥΒ όσο και από την ΕΙΝΝΕΥΒ και τα στελέχη της για να βελτιωθεί και να δυναμώσει η συμμετοχή των συναδέλφων στις κινητοποιήσεις.

3)Για το θέμα των ΓΙ και την συμμετοχή τους στις εφημερίες των ΤΕΠ έγινε πολλή συζήτηση με την συμμετοχή πολλών ΓΙ από τα ΚΥ Ψαχνών και Αλιβερίου και καταλήξαμε στα εξής:

 α) Επειδή η εφημέρευση του κεντρικού Νοσοκομείου της Εύβοιας είναι ήδη επισφαλής και απογυμνωμένη από προσωπικό , πρέπει με κάθε τρόπο να ενισχυθεί η παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας προς τους πολίτες οι οποίοι προσέρχονται στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου λόγω αποδιοργάνωσης της ΠΦΥ του πρώην ΙΚΑ δηλαδή.
β) Καταγγέλουμε ως απαράδεκτη την  λύση που προτείνει με την 7760/02.02.2016 εγκύκλιο του το Υπ Υγείας σαν  εμβαλωματική ,επειδή δεν συμβάλει με τις ασάφειες που εμπεριέχει στην ομαλή λειτουργία τόσο των ΤΕΠ όσο και των Ιατρών Γεν. Ιατρικής που αφορά.
γ) Η εφημέρευση των ΓΙ στα ΤΕΠ των νοσοκομείων διέπεται από σαφή  νομοθετική ρύθμιση (ΦΕΚ 874/ 20.03.2012)και αφορά τα οργανωμένα ΤΕΠ των Νοσοκομείων που λειτουργούν σαν αυτόνομα τμήματα πράγμα που στην περίπτωση του "ΤΕΠ" του Γ.Ν. Χαλκίδας είναι .......ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ!!!.
δ) Η ΕΙΝΝΕΥΒ συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της στην δημιουργία καλού διαλόγου μεταξύ των συναδέλφων για την όσο το δυνατόν καλύτερη εξεύρεση λύσης πάνω στο θέμα αυτό , επισημαίνοντας όμως ότι η λύση που προτείνει το Υπ.Υγείας είναι πρόχειρη και αποσπασματική. 
ε) Η ΕΙΝΝΕΥΒ επισημαίνει ότι οι ΓΙ της Εύβοιας , με ευθύνη της 5η ΥΠΕ ,παραμένουν απλήρωτοι από εφημερίες από τον Οκτώβριο 2015 έως σήμερα αλλά και με περικοπές δεδουλευμένων.Είναι λοιπόν πάνω από κάθε λογική να υποχρεώνονται συνάδελφοι σε εφημέρευση που δεν συνάδει με το αντικείμενο της ειδικότητάς τους και μάλιστα χωρίς συγκεκριμένο πλαίσιο αρμοδιοτήτων.
στ)Καταγγέλουμε την στάση της Διοίκησης-Ιατρικής Υπηρεσίας του Γ.Ν.Χαλκίδας που αφορά την συγκεκριμένη εγκύκλιο ,γιατί πριν στεγνώσει το μελάνι της εγκυκλίου, κάλεσε τους Δ/ντές των ΚΥ Ψαχνών και Αλιβερίου να εκπονήσουν πρόγραμμα εφημέρευσης των ΓΙ στο Νοσοκομείο.
ζ)Καλούμε τους συναδέλφους των ΚΥ Ψαχνών & Αλιβερίου σε Γενικές Συνελεύσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα και μετά την εκπόνηση της διευκρινιστικής του Υπ.Υγείας για περαιτέρω συντονισμό των δράσεων.
η) Για το ΤΕΠ του Γ.Ν.Χαλκίδας έχουμε επανειλημμένα αναφέρει την θέση μας που είναι, η επαρκής στελέχωσή του με νέους συναδέλφους εξειδικευμένους με μόνιμη και σταθερή απασχόληση (θέση ΕΣΥ), στην Επείγουσα Ιατρική αλλά και με ΓΙ που θα μπορούν να διεκπεραιώσουν τα προβλήματα των ασθενών με την εξειδικευμένη γνώση τους και να παραπέμψουν στους Ιατρούς ειδικοτήτων ,όσους εξ αυτών χρήζουν τέτοιας αντιμετώπισης.

Το πρόβλημα των Δημόσιων δομών Υγείας δεν λύνεται με αποσπασματικά μέτρα και εμβαλωματικές λύσεις αλλά με μία γενναία στροφή προς στοχευμένες προσλήψεις προσωπικού και επαρκή πλην όμως ελεγχόμενη για ατασθαλίες κρατική χρηματοδότηση.

4)Το ΔΣ θα καλέσει την εταιρεία Security του Νοσοκομείου σε διαπραγμάτευση για την ανάληψη της φύλαξης του χώρου του εφημερείου των Ιατρών για την απόσπαση ενός φύλακα επί 24 ώρου βάσεως και με δαπάνη της ΕΙΝΝΕΥΒ.

5) Το ΔΣ εξουσιοδοτεί την 3μελή επιτροπή του Γ.Ν.Χαλκίδας για την διενέργεια ελέγχου του χώρου των Μαγειρείων και του χώρου εστίασης των Ιατρών στην βάση των διαπιστώσεων που είχε προτείνει η επιτροπή Λοιμώξεων με σκοπό να κάνει αυτοψία για την πρόοδο των εργασιών ανάπλασης των ανωτέρω χώρων. 

ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ                   ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ                                              ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου