ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΥΡΗΣ


ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΩΤΑ ΒΕΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ


Σήμερα 30.09.2015 κλιμάκιο υπό την αιγίδα της διοικητικής Διευθύντριας κας Μεγαρίτη,με εκπροσώπους της Τεχνικής Υπηρεσίας και την συμμετοχή του προέδρου της ΕΙΝΝΕΥΒ, μετέβη στον χώρο όπου γίνονται οι εργασίες αποπεράτωσης του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας.
το νέο νοσοκομείο νοτιο-δυτική όψη

Αφού ξεναγηθήκαμε στον εντυπωσιακό ομολογουμένως χώρο του νέου Νοσοκομείου από τον υπεύθυνο μηχανικό της αναδόχου τεχνικής εταιρείας, διαπιστώσαμε ότι οι εργασίες στον χώρο του νέου Νοσοκομείου έχουν προχωρήσει σε ικανοποιητικό βαθμό και εφ΄όσον δεν υπάρξουν νέες διακοπές στην ροή χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ ,το έργο θα ολοκληρωθεί μέσα στα προβλεπόμενα συμβατικά όρια δηλ. μέσα στο 2017.
το νέο νοσοκομείο δυτική όψη

Βέβαια λειτουργικό και έτοιμο προς πλήρη ανάπτυξη το νέο Νοσοκομείο θα είναι πολύ αργότερα και ανάλογα με τον ρυθμό στελέχωσης των ήδη υπαρχόντων αλλά και των νέων τμημάτων που προβλέπει (ΜΕΘ,Ψυχιατρική Κλινική ,πλήρες ΤΕΠ ,κ.λπ.).
μακέτα νέου νοσοκομείου

Ο χώρος του νέου Νοσοκομείου είναι εντυπωσιακός και ασύγκριτος σε μέγεθος (30.000 τετρ.μέτρα έναντι 10.000 τετρ. μέτρα του παλαιού) και λειτουργικότητα με το παλαιό Νοσοκομείο, και αναπτύσσεται σε δύο κυρίως κτήρια που επικοινωνούν στο επίπεδο του 1ου ορόφου μεταξύ τους μέσω ενός διαμέσου κτηρίου συνδετικού κρίκου , τρόπον τινά.

Το κυρίως κτήριο είναι αυτό που ,σε σχήμα σταυρού , θα στεγάσει Κλινικές σε πτέρυγες και τμήματα νοσηλείας , ενώ το δεύτερο κτήριο στεγάζει τον χώρο των χειρουργείων ,της ΜΕΘ , της ΜΑΦ καθώς και των εκτάκτων και τακτικών εξωτερικών Ιατρείων σε δύο ορόφους , ενώ στο υπόγειο κατά μήκος όλων των κτηρίων αναπτύσσονται οι χώροι των τεχνικών υπηρεσιών.

Στο Ισόγειο του κυρίως κτηρίου θα ευρίσκονται οι διοικητικές υπηρεσίες και χώροι υποδοχής και αναμονής συγγενών και επισκεπτών ασθενών. Ξεχωριστό περίπτερο προβλέπει την στέγαση του κυλικείου που θα επικοινωνεί με το Ισόγειο. 

Οι εργασίες στο κυρίως κτήριο των Κλινικών διαπιστώσαμε ότι έχουν προχωρήσει αρκετά ενώ στο δεύτερο κτήριο υπολείπονται λόγω αρκετών τεχνικών ιδιαιτεροτήτων.Ο μηχανολογικός εξοπλισμός έχει προχωρήσει σε ικανοποιητικό βαθμό χωρίς να έχει βέβαια ολοκληρωθεί.

Εντύπωση μας προκάλεσε η ανάδειξη των 2 αρχαιολογικών χώρων στον περιβάλλοντα του Νοσοκομείου χώρο και μάλιστα με ήδη διαμορφωμένη την πλήρη λειτουργική ανάδειξή τους. Πολύ πιθανόν να αναδειχτούν και άλλοι αρχαιολογικοί χώροι με την διαμόρφωση των χώρων που περιβάλλουν τα κτήρια που ακόμη είναι αδιαμόρφωτοι.


αρχαιολογικός χώρος










Ο υπεύθυνος μηχανικός του έργου μας ανέφερε ότι το έργο συμβατικά και εφ΄όσον δεν υπάρξουν νέες καθυστερήσεις στην συγχρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ, θα τελειώσει το αργότερο μέσα στο 2017.
Η εντύπωσή μας είναι ότι εφ΄όσον ολοκληρωθούν οι εργασίες σύνδεσης με τις παροχές του Δήμου Χαλκιδέων (δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης, δρόμος πρόσβασης) και της ΔΕΗ και ΟΤΕ μέσα στο 2016 , τότε ναι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο 2017 για να αρχίσει η σταδιακή μετεγκατάστασή από το παλαιό στο νέο Νοσοκομείο.

Όπως και να έχει όμως από την στιγμή που το νέο Νοσοκομείο θα παραδοθεί για χρήση θα υπάρξει ένας χρόνος προσαρμογής και μετεγκατάστασης των υπηρεσιών του παλαιού στο νέο Νοσοκομείο με πιθανή πρόβλεψη τα δύο χρόνια το νωρίτερο (στον Βόλο πχ έκαναν να πάνε στο χώρο του νέου Νοσοκομείου 10 χρόνια).

Οι παροχές όμως του νέου Νοσοκομείου για να είναι πλήρεις και σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες του Ευβοϊκού Λαού θα πρέπει να στελεχωθεί με το 3πλάσιο περίπου προσωπικό από ότι προβλέπει ο υπάρχων πεπαλαιωμένος και αναχρονιστικός οργανισμός του σημερινού Νοσοκομείου. Με δεδομένο ότι σήμερα το Γ.Ν.Χαλκίδας λειτουργεί στο 50% περίπου του συνόλου των οργανικών θέσεων που προβλέπει θα πρέπει να προσληφθεί άμμεσα και τάχιστα επαρκές Ιατρονοσηλευτικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό , ούτως ώστε με την έναρξη της λειτουργίας του νέου Νοσοκομείου να τεθούν όλα τα τμήματα σε λειτουργία.

Αυτά τα έχουμε προ πολλού επισημάνει και συνιστούμε επαγρύπνηση τόσο στους υπεύθυνους φορείς και στην πολιτική ηγεσία του Υπ .Υγείας αλλά και τους τοπικούς πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες για να πιέσουν να γίνουν προσλήψεις προσωπικού. 
Επισημαίνουμε για άλλη μία φορά στον Ευβοϊκό Λαό ότι το νέο Νοσοκομείο για να τεθεί στην υπηρεσία του και να αποτελέσει στολίδι παροχής υγειονομικών υπηρεσιών και όχι νεκρό κτιριακό μνημείο πρέπει να παλέψει μαζί με τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου,για την κατάκτηση σύγχρονων Δωρεάν Δημόσιων παροχών υγείας διότι χωρίς αγώνα τίποτα δεν κερδίζεται.

Η ΕΙΝΝΕΥΒ θα βρίσκεται στην πρωτοπορία των αγώνων αυτών και στο πλάϊ του Ευβοϊκού Λαού ώστε το νέο Νοσοκομείο να αποτελέσει παράδειγμα κάλυψης των σύγχρονων υγειονομικών αναγκών του ,στον δρόμο για την ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.-

ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΝΕΥΒ 
ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΙΣΕΥΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου